Други, Новини, Спорт

Три медала за боксьорите от международен турнир

Един сребърен и два бронзови медала завоюваха боксьорите от клуб „Самоков” на международния турнир „Локомотив”, състоял се от 29 септември до 1 октомври на стадиона в столичния квартал „Надежда”.
Среброто грабна Павел Андонов /ПТГ „Никола Вапцаров”/ при 75-килограмовите юноши.
Бронзовите отличия станаха достояние на Арсени Пашов /52 кг/ и Наско Дамянов /38.5 кг/ – и двамата от ОПУ „Неофит Рилски/. В турнира участваха и съотборниците им от клуб „Самоков” Богомил Николов /38.5 кг/, Амед Митев /52 кг/ и Васил Млекарски /70 кг/.
Гости бяха президентът на федерацията по бокс Красимир Инински и кметът на столичния район „Надежда” инж. Димитър Димов. Над 80 състезатели от няколко държави премериха сили на ринга.
„Наскоро Наско Н. Дамянов от 7-в клас на ОПУ „Неофит Рилски” спечели и първо място и златен медал на друго състезание за ученици. Бащата на момчето донесе медала в училище, видимо удовлетворен от успеха на сина си. Директорът Мариана Солунска поздрави Наско и Амед, класирали се първи и втори на състезанието, и сподели новината с колектива на училището и учениците”, заяви възпитателката Марияна Гривева.
Наско се запалил по бокса неотдавна, след като с приятели наблюдавал европейското първенство в „Арена Самоков”. Както сам споделя, през прозореца на залата зърнал тренировъчния ринг и сам се записал да тренира. След 9 месеца постоянство момчето има вече две грамоти и златен медал.
„Ученици от 5 до 9 клас в училището тренират бокс от няколко години в клуб „Самоков”, при треньора Веселин Райчев, вицешампион на България. Помощникът на треньора Ангел Ангелов, петкратен шампион на България, също е възпитаник на ОПУ “Неофит Рилски”, допълни М. Гривева.

Leave a Reply