Три медала за възпитаници на НУ “Ст. Доспевски” от “Математика без граници”

Отлично се представиха учениците от НУ “Станислав Доспевски” – участници във  финала на 9-ото състезание „Математика без граници”, състоял се от 1 до 5 юли в Несебър.
Първо място и златен медал завоюва Йоан Лефтеров от 1-б клас. Бронзови отличия пък спечелиха неговият брат-близнак Давид Лефтеров от същия клас и Калоян Гърлянов от 2-в клас. Само две точки не са достигнали на Симона Клещанова от 1-б клас, за да заеме също призовото трето място. 
Йоан, Давид и Симона са възпитаници на Галина Будинова и Светла Зографска, а Калоян е подготвян от Петя Митева и Ивета Никова. За първа година училището е имало право на участие в отборното класиране.
В състезанието са участвали общо 1093 млади математици от 23 страни.

От НУ “Ст. Доспевски” заявиха, че достойното представяне на учениците е плод на добрата им подготовка и отличната мотивация и желание за победа.
“Имахме щастието и привилегията да видим грейналите лица на нашите възпитаници. Благодарим на децата за всеотдайния труд, за силата  и смелостта им. Благодарим и на техните родители за подкрепата, помощта и за това, че са възпитали прекрасни деца”, казаха още от учебното заведение.
Колективът на училището се гордее с постиженията на своите ученици, прославили Самоков и България. С вяра, оптимизъм и надежда тук отправят поглед към бъдещето.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*