Зимни спортове, Новини, Спорт

Три медала за самоковските биатлонисти от държавното първенство в Боровец

Държавното първенство по биатлон за момчета и момичета до 14 г. и юноши и девойки до 16 г. се състоя на писта „Бистрица” в Боровец от 25 февруари до 1 март. Участници от всички клубове по биатлон в страната се състезаваха в четири дисциплини – индивидуална надпревара, спринт, преследване и щафета. Именно в отборната проява юношите младша възраст на клуб „Боровец” стигнаха до второто място. Със сребърни медали се окичиха Деян Разложки, Георги Петров и Павел Змияров, които допуснаха пред себе си единствено триото на „Сапарева баня”.
Най-добре в стартовете в различните дисциплини се представи Деян Разложки, който бе четвърти в спринта на 6 км, пети в преследването на 7.5 км и седми в индивидуалната надпревара на 10 км, където девети и десети се наредиха съотборниците му Змияров и Петров.
Биатлонистът Здравко Тенев от клуб „Рилски спортист” с треньор Вася Йорданова също бе близо до място на почетната стълбичка при 16-годишните, но в крайна сметка се задоволи с 5-о, 6-о и 7-о място.
В първенството участваха и Доброслав Борисов, Веселина Узунова, Христина Аличкова и Яна Чолакова от „Боровец” и Алекса Шукадарова, Васил Шукадаров и Никол Пенова от „Рилски спортист”.
Най-добре по пистата и на стрелбището в най-стария планински курорт на Балканите се представиха биатлонистите на двата клуба от Троян – „Амбарица” и „Аякс”, както и тези от Сапарева баня. Медали спечелиха и тимовете на НСА, „Рожен”, „Ком” и „Ихтиман-Бодрово”.
Организатори на шампионата бяха клуб „Боровец” с ръководител Мирослав Кенанов и Българската федерация по биатлон.

Делян Василев

Leave a Reply