Други, Новини, Спорт

Три наши момичета ще участват в европейското по карате в Самоков

Катя Костова, Мартина Хаджийска и Мария Чепилова /отляво на дясно/ бяха приети в началото на годината от кмета Владимир Георгиев по повод постигнатите от тях големи успехи

Три самоковки – Катя Костова, Мария Чепилова и Мартина Хаджийска, ще участват в откритото европейско първенство по карате киокушин на една от най-мощните организации в този спорт – английската ITF. Състезанието ще се състои в събота и неделя, на 29 и 30 ноември, в „Арена Самоков”.
В събота от 10 ч. ще се даде началото на битките при подрастващите, в които ще участват и самоковските представители, а на следващия ден, отново от 10 ч., ще започнат стартовете при мъжете и жените.
Катя Костова ще се опита да спечели медал при девойките старша възраст, категория над 58 кг; Мария Чепилова – при момичетата до 13 г., категория над 55 кг; Мартина Хаджийска – при девойките младша възраст, категория до 55 кг. Треньор на нашите момичета е Румен Санкийски.
На шампионата ще се пуснат около 400 състезатели от цяла Европа. Организаторите позволяват и на спортисти от страни извън Стария континент да изпратят свои каратисти. Очакват се участници както от съседните на България страни, от Русия, Швеция, Германия, Холандия, Франция, Израел, Армения, така и от Иран, Ливан, Алжир и др.
„Евро 2014” е и своеобразна генерална репетиция за Мария Чепилова и Мартина Хаджийска, които само петнайсетина дни след това, на 17 декември, ще летят за Москва. Руската столица ще домакинства между 19 и 22 декември на световното първенство по карате киокушин.

Leave a Reply