Три села гостуваха на града за Великден

Група „Българче“ – Бели Искър

Замирише ли на козунаци, грейнат ли с цветовете на дъгата яйцата, разпуснат ли косите върбите, цъфне ли кукурякът по поляните, всеки знае – дошъл е Великден.
В читалище-паметник „Отец Паисий” млади и стари внесоха на 8 април младежки дух в този иначе не приличащ на пролетен ден. Всички бяха приветствани сърдечно от кмета Владимир Георгиев.
Първи на сцената с песни се представиха дамите от група „Самокови” с ръководител Деница Михайлова при читалището. Последваха ги носителите на „Златна лира” от националния конкурс „Орфеево изворче” – акордеонистите Ирена Рогачева и Мариян Минчев с учител Георги Машов. Новосъздадената детско-юношеска група „Българче” към читалище „Стойне Ангелов” в Бели Искър се справи добре с фолклорните песни под ръководството на Румен Иванов. С песни и танци се изявиха съставите към читалище „Виделина” в Широки дол с ръководител Снежана Бакрачева. Отново доказаха любовта си към фолклора и женският, и мъжкият състав от Драгушиново – „Люляците” и „Китка”, с ръководител Радостина Симонова.

Димитрина Божилова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*