Борба, Новини, Спорт

Три титли за самоковските боркини от държавното в Горна Оряховица

Александрина Кашинова на върха на почетната стълбичка

Звездата на “Рилски спортист-2000” Александрина Кашинова /кат. 55 кг/ продължава с великолепните си изяви на тепиха от началото на новата година. След като стигна до шампионската титла на държавното първенство за жени в столицата на 10 януари, сега младата надежда на клуба триумфира с титлата и на републиканските финали за девойки в Горна Оряховица.
Кашинова не трепна нито за миг и със завидно самочувствие и техника пребори всичките си опонентки, включително и Беатрис Борисова от “Левски” във финалната схватка. Алекс не остави никакви шансове на съперничката си и заслужено се окичи със златния медал, обирайки аплодисментите на публиката.
Първо място и злато, но в кат. 59 кг заслужи съотборничката на Александрина – Биляна Дудова. Една от най-талантливите състезателки на клуба се справи във финала със съпротивата на Росица Иванова /”Херкулес”-Ямбол/, а преди това не срещна особени трудности и срещу останалите си опонентки.
Третата титла за “Р. спортист-2000” спечели Сезен Белберова /кат. 56 кг/ при кадетките. В спор за първата позиция Белберова надигра Даниела Мореева /”Черноморец”/, изкачвайки се на най-високото стъпало на почетната стълбичка.
На косъм от третото място пък остана Йоана Маринкова в кат. 65 кг, тя изпусна в малкия финал Мартина Керчева от Бургас.

Leave a Reply