Други, Култура, Новини, Спорт

Троен празник в Крайречната зона в събота

Крайречната зона ще приеме само в рамките на един ден – в събота, 16 септември, три младежки прояви – официалното откриване на новия скейт парк и фестивала „Ритъмът на планината” с приложни работилници и концерт.
Скейт паркът, който наскоро бе взет под наем от самоковския клуб „Бороборд” с ръководител Христо Ахтаподов, ще бъде открит с атрактивно скейт състезание в две категории – стрийт и пул сешън. Участниците ще могат да изпробват съоръженията до обяд, а стрийт надпреварата ще се състои между 12.30 и 15.30 ч. След това – до 17.30 ч., желаещите ще се пробват и в категорията пул сешън.
Националното скейт състезание е организирано от Общината и “Бороборд” със съдействието на магазини Contrabanda. Осигурени са награди за победителите. Изпълнителите на най-добрите и атрактивни трикове пък ще получат парични премии. Скейт-празникът ще продължи и на следващия ден – 17 септември, когато между 9 и 14 ч. желаещите ще могат да получат безплатни скейтборд уроци от лицензирани инструктори на „Бороборд”.
Седмото издание на фестивала „Ритъмът на планината” се организира от хип-хоп група Liberty Records и Младежкия парламент с подкрепата на Общината. Игрите и работилниците започват от 11 ч., като за настроението и за придобиване на нови умения ще се грижат групи по народни и модерни танци, африкански ритми, художествени и приложни изкуства, творческо писане, японско изкуство /оригами/. Ще бъдат организирани игри и предизвикателства за малки и големи, ще има викторина и томбола с награди за най-активните.
Концертът ще започне в 17.30 ч. Ще участват група „Медени звънчета”, танцово студио „Кати”, Yambadon /афробийт/, джаз триото Jazz Experiment, етно фюжън групата Dashe, хип-хоп групите Bockelweg от Германия, софийската Jahmmi&Gopeto и самоковската Son&Capone, а финал на наелектризиращата вечер ще сложи фюжън, ска и пънк-рок състава The Case.
„Който ви казва, че в България не е възможно да се правят некомерсиални фестивали на основата на приятелство, обединение и взаимна подкрепа, просто не му се занимава. Включете се в празника ни и усетете „Ритъмът на планината”. Всеки с мир и любов в сърцето е добре дошъл”, казаха организатори на фестивала.

Leave a Reply