Тротоарите да се правят качествено

С постепенното повишаване на температурите и стопяването на снега се вижда, че на доста места освен асфалтът по улиците, и много тротоарни плочки не са в добро състояние. Съвсем се разбиха например плочките в района около болницата, а и на други места в града ни. А те бяха положени там преди не повече от десетина години.
Вярно, че някъде се паркират и автомобили по тротоарите, но не това е основната причина за лошото състояние на местата за движение на пешеходците. Не знам плочките ли са виновни или качеството на работата, но изниква вече нужда тези тротоари да се ремонтират. Да не говорим, че при ремонта на главната улица на кв. “Самоково” през миналата година тротоарите там си останаха разнебитени цяла зима. Дано сега – през пролетта или най-късно през лятото, се оправят. Иначе пак ще почнат дъждове и снегове и няма да може да се ходи и по улиците, и по тротоара.
Все пак жителите на квартала се надяват, че през тази година поне тротоарът по главната улица /”Преспа”/ ще се направи. Нека обаче специалистите преценят какви плочки да се използват и как да се контролира качеството на работата. Това е много важно. Иначе след две-три години пак ще трябва да се хвърлят грешни пари за ремонти и то при тази безкрайна криза…

Р. Димитрова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*