Тротоар на главна улица стана исторически…

Думата ни е за тротоара на главната улица “Преспа” в кв. “Самоково”. През миналата година улицата бе ремонтирана и почти изцяло преасфалтирана. Хубаво, от това отдавна имаше нужда, но защо след това не се благоустроиха тротоарите, специално от западната страна – срещу супермаркет “Европа” и по-нагоре?
Мястото е изключително натоварено и оживено. И в двете посоки постоянно преминават, често с висока скорост, автомобили. Движат се много пешеходци – по работа, да пазаруват от околните магазини и пр. И учениците тръгнаха отново на училище. А по този тротоар буквално не може да се ходи. Той и без това е тесен, а сега е и разбит, липсват много плочки, има опасни дупки. Известни са вече няколко случая, при които деца и възрастни след падане на този тротоар се нараняват, а някои стигат и до болница.
Преди време се писа по този повод във вестника, но от Общината отговориха, че тротоарът не бил предвиден през тази година за оправяне. А кога? Нима ще чакаме да стане някое по-голямо нещастие?!
Участъкът не е толкова голям. Есента дойде, но ще има още хубаво време. Двама-трима майстори с малко материали за някой и друг ден могат да се справят с работата. Ако трябва, от друг обект да се отклонят, но да не се оставя това положение за зимата, защото тогава – в студовете и поледицата, ще стане още по-страшно…

Жители на кв. “Самоково”

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*