Новини, Туризъм

Туристическо влакче тръгва из Боровец

В близките дни из Боровец ще започне да се движи атракционно туристическо влакче. Начинанието се предприема въз основа на решение на Общинския съвет и на договор, който кметът Владимир Георгиев подписа на 6 февруари с „Юрогеймс Къмпани” АД.
Одобрени са маршрутът и времето за движение на увеселителното влакче. Началната спирка ще бъде при стария център на курорта, пред фонтаните. Следващите спирки ще бъдат при пощенската станция, хотел „Мура”, паркинга на кабинковата въжена линия за Ястребец, сградата на Планинската спасителна служба и двореца „Царска Бистрица”. По обратния път влакчето ще спира при хотел „Самоков”, хотел „Рила”, хотел „Иглика”, писта „Червено знаме”, хотел „Св. Георги” и отново при стария център на Боровец.
Влакчето ще се движи от 10 до 17 ч. То няма да има релски, електро-хибридно е и, естествено, екологично чисто. Подготвено е за пътуване през всички сезони. Возилото е от затворен тип, но прозорците ще могат да се отварят. Каросерията е оборудвана и с платформа за хора с увреждания.
Очаква се влакчето да допринесе за по-доброто запознаване на туристите със забележителностите на Боровец, както и за тяхното по-приятно прекарване в нашия курорт. Подписаният договор ще важи за три години.

Leave a Reply