Туристи от България и Северна Македония заедно изкачиха Мусала

На Мусала /2925 м/ стъпиха заедно групи туристи от дружествата „Калабак“ /Петрич/, „Купена“ /Петрич/, „Рилски турист“ /Самоков/ –  клуб „Туристически свят“, както и от „Ентусиаст“ от Струмица /Република Северна Мкедония/.

На приятелска среща в заслон „Ледено езеро“ домакините от клуб „Туристически свят“, част от „Рилски турист“, връчиха грамоти на гостите от страната и  югозападната ни съседка, изкачили първенеца на Балканите, и им благодариха за колегиалното отношение и любовта към планината. 

Съвместната експедиция се състоя на 18 и 19 юни, събота и неделя. Планинарите изкачиха и върховете Иречек /2852 м/, Дено /2790 м/, Студения чал /2784 м/. Всички се възхитиха на красивата Рила и си обещаха да продължават да се грижат за прекрасната природа.

Участниците в изявата бяха поканени да участват в тържествата по случай 120-годишнината на дружество „Рилски турист“, създадено през далечната 1902 г.
Масово изкачване на Мусала ще бъде организирано и през първата седмица на август, по време на традиционния Празник на Рила. 

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*