Турнирът „Атлетиката търси таланти” намери един от тях в лицето на Георги Ганджулов

Състезателят на клуб „Рилски атлет” Георги Ганджулов се представи отлично на националния турнир за деца „Атлетиката търси таланти”, състоял се на 23 юни на ст. „Васил Левски” в София. Участваха атлети, родени от 2003-а до 2010 г., разпределени в пет възрастови групи.
При родените през 2005 г. Ганджулов завоюва първото място и златния медал в дисциплината 60 м с резултат 7.71 сек., като остана само на две стотни от своето най-добро постижение /на полуфинала Георги пробяга разстоянието за 7.79 сек. и за финала се класира с първо време/. На второ място в дисциплината със 7.94 сек. се класира неговият основен конкурент за тази година Лъчезар Вълчев от „Лудогорец“ /Разград/.
Вторият златен медал и шампионска титла от турнира Георги завоюва в дисциплината 200 м, като постигна 25.98 сек. Резултатът на Ганджулов на 60 м бе най-силен от всички дисциплини в неговата възрастова група и затова той бе специално награден с ваучер за спортна екипировка.
При момчетата, родени 2003-2004 г., Александър Шаренкапов се класира на осмо място в дисциплината 800 м с резултат 2:26.83 мин.

Костадин Чифлиджанов
секретар на клуб „Рилски атлет”

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*