Новини, Спорт

Турнирът за Купата започва в “Арена Самоков” на 15 февруари

Както “Приятел” вече писа, БК „Рилски спортист” получи доверието на Българската федерация по баскетбол да организира финалния турнир за купата на България – мъже.
Турнирът ще се състои от 15 до 18 февруари в “Арена Самоков”. Става дума за най-значителното баскетболно събитие в страната ни за сезона. Три от общо 8-те мача ще се предават пряко от БНТ, ще бъдат осигурени кадри и за спортните новини от международния видеообмен.
Очаква се състезанието да бъде посетено от стотици зрители от страната.
Формално домакин на турнира е „Р. спортист”, но домакинството е и за Общината, града ни и местните жители. Това налага заедно с Общината и спонсорите да обединим усилията и възможностите си, за да представим Самоков достойно, коментираха от клуба. Още повече, че турнирът сам по себе си ще допринесе за широката реклама на Самоков, на нашата община и на значителния й потенциал в сферите на спорта и туризма.
В турнира ще участват 8-те елитни тима от страната: “Лукойл Академик”, “Левски”, “Р. спортист”, “Ямбол”, “Черно море” /Варна/, “Балкан” /Ботевград/, “Спартак” /Плевен/ и “Черноморец” /Бургас/.
От БК “Р. спортист” междувременно уточниха, че билетите – по 5 лв., ще важат за всички срещи от съответния ден – 15 и 16 февруари, когато са четвъртфиналите и полуфиналите. Талончето за мача за бронзовите медали на 17 февруари, петък, ще струва 3 лв., а цената на билета за финалния двубой в събота, на 18 февруари, ще бъде пак 5 лв.
В продажба ще бъдат пуснати и карти за целия турнир на стойност 12 лв. и за ученици и пенсионери – 6 лв. Притежателите на сезонни карти пък ще получат безплатно карти и за турнира.
Билетите и картите ще бъдат пуснати в продажба от 14 февруари на касите на “Арена Самоков”. Дотогава заявки за билети и карти могат да се правят и на и-мейл адрес: ivoandreev@samel90.com
Ето и програмата на турнира:
15 февруари, сряда, четвъртфинали
12,30 ч. “Ямбол” – “Черноморец”
14,45 ч. “Левски” – “Балкан”
17,00 ч. “Р. спортист” – “Черно море” /БНТ/
19,00 ч. “Лукойл Ак.” – “Спартак”
16 февруари, четвъртък, полуфинали
17,00 ч. “Левски” или “Балкан” срещу “Р. спортист” или “Черно море”
19,00 ч. “Лукойл Ак.” или “Спартак” срещу “Ямбол” или “Черноморец”
17 февруари, петък, 17,00 ч. “малък” финал – среща за трето място
18 февруари, събота, 17,00 ч. – финал

Leave a Reply