Баскетбол, Новини, Спорт

Турнирът за Купата на България – в края на февруари

Управителният съвет на Българската федерация по баскетбол реши турнирът за Купата на България при мъжете да се проведе от 27 февруари до 2 март догодина. Все още не е ясно кои отбори ще се включат във втората по авторитет баскет надпревара в страната, както и в кой град ще се състои турнирът. Повече яснота се очаква да има след следващо заседание на централата.
На сбирката в столицата бе прието мачовете в първенството при жените от 1 декември да се ръководят от трима рефери. Досега срещите при дамите се реферираха от двама арбитри и често клубовете оставаха недоволни от техните отсъждания.
След дискусия за насоките за работа с треньорите и състезателите и предложени промени за дейността на треньорската комисия от страна на председателя й Росен Барчовски (старши треньор на БК “Рилски спортист”) пък бе решено президентът на БФ по баскетбол Георги Глушков да изготви проект, който да включва мерки за развитие на треньорската професия в сферата на баскетбола в България. Предложението предстои да бъде разгледано и гласувано от Общото събрание на федерацията.

Leave a Reply