Турнир по тенис в чест на Трети март

Над 70 млади тенисисти участваха в традиционния ученически турнир, организиран по случай Освобождението на България от клуб „Самоков”. Турнирът се състоя на 1 март в Младежкия дом.
При момчетата от 8 до 12 клас победител стана Васил Брейчев от ПТГ „Никола Вапцаров”, следван от Николай Зашев /Професионална гимназия по туризъм/ и от Кристиян Стоянов /ПТГ „Н. Вапцаров”/.
При връстничките им над всички бе Ирена Рогачева от ПГ „Константин Фотинов”. Нейна съперничка на финала бе Ивелина Славева от Гимназията по туризъм, а призовата тройка допълни Виолета Петрова от ОПУ „Неофит Рилски”.
Категорично бе превъзходството при момчетата от 5-7 клас на шестокласника от ОУ „Митрополит „Авксентий Велешки” Георги Петков. Двама представители на ОУ „Христо Смирненски” в Радуил – Стефан Илиев и Владимир Илиев, заеха втората и третата позиция.
Сред момичетата от тази възрастова група се открои Рени Методиева, която надделя на финала над Соня Янкова /и двете от ОПУ „Н. Рилски”/. Трета се нареди Златка Иванова от ОУ „Хр. Смирненски” в Радуил.
Победителите и всички участници в турнира бяха поздравени от председателя на клуб „Самоков” Кирил Москов. Той изтъкна, че „Трети март върна България в Европа” и благодари на общинското ръководство за грижите за спорта и в частност за тениса на маса.
Присъстващите бяха приветствани и от кмета Владимир Георгиев, под чийто патронаж се проведе самият турнир. Георгиев допълни, че Общината и занапред ще съдейства за развитието на спорта.
Класиралите се на първите три места във всяка група бяха зарадвани с красиви купи. Наградите връчиха кметът Георгиев, зам.-кметът Васил Сайменов, ръководителят на клуба Москов и директорката на Младежкия дом Латинка Щъркелова.
Техническото ръководство на турнира бе осигурено от треньора Валери Пенчев и неговия помощник Васил Големинов. Съдействие оказаха преподавателките по физическо възпитание Иванка Николова и Димитринка Янева, както и директорът на училището в Радуил Георги Угринов.
Клубът по тенис на маса в Младежкия дом е отворен всеки ден от 9 до 15 ч., а в събота и неделя – от 9 до 13 ч. На разположение на желаещите са квалифицирани треньори.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*