Други, Новини, Спорт

Турнир по шахмат и тенис на маса предстои

За купа „Самоков” ще се борят участници в турнира по шахмат и тенис на маса, който ще се проведе от 30 октомври до 1 ноември. Програмата предвижда шахматното състезание да се състои на 30 и 31 октомври. Могат да участват мъже, жени, юноши и девойки. Техническата конференция и тегленето на жребия ще бъдат на 30 октомври, четвъртък, от 17 ч. в шахклуба.
Надпреварата по тенис на маса пък ще бъде в съботния ден, на 1 ноември, от 10.30 ч. в Младежкия дом.
Предвижда се турнирната борба да бъде закрита в същия ден около 12.30 ч.
Изявата е посветена на Деня на народните будители 1 ноември.
Първият подобен турнир се състоя през миналата година по идея на Кирил Москов. Главен спонсор бе самоковският Ротари клуб. Победители тогава излязоха Георги Милушев и Ирена Рогачева.
Във връзка с турнира майсторът на спорта Здравко Пенев припомни, че организираната дейност по шахмат и тенис на маса в града ни тази година чества полувековен юбилей. В началото на 1964 г. към тогавашното дружество за физкултура и спорт „Рилски спортист” се учредява секция по шахмат и тенис на маса. Председател става тогавашният директор на киното в Самоков Благой Субев, секретар – Мария Томова, а членове на ръководството – Любен Раковски, Манол Филчев и д-р Михаил Митев.

Leave a Reply