Новини, Шарен свят

Търсят се студенти за работа в Германия

Студенти ще могат да трупат професионален опит през лятото в Германия. От Агенцията по заетостта оповестиха, че заявления по образец се приемат до 14 февруари в бюрата по труда на територията на съответното висше учебно заведение.
Кандидатите трябва да са на възраст между 18 и 35 години и да не са последен курс на обучение. Задължително е да имат добри познания по немски и да са готови най-малко два месеца да работят в Германия.
Предложенията за работа са в сферите на селското стопанство, хотелиерството и ресторантьорството (сервитьори, камериерки, бармани, помощен персонал в кухня, общи работници), фирмите за почистване на помещения и индустриални обекти, веригите за бързо хранене, пощите.
В заявлението си кандидатите трябва да декларират, че са изучавали немски език най-малко 3 години, че са свободни през лятната ваканция и че притежават необходимите средства да финансират заминаването си за Германия. Необходимо е и попълнено уверение по образец, заверено от висшето училище.
По-подробна информация може да се получи в Информационния център на Агенцията по заетостта, на тел. 02/980-87-19, на електронен адрес: https://www.az.government.bg/pages/sporazumenie-fr-germania/, както и в бюрата по труда по местонахождение на висшето училище.

Leave a Reply