Баскетбол, Новини, Спорт

Т. Динева: „На финала не мислех за нищо, просто излязох с нагласата да спечеля”

Теодора Динева

Световната шампионка Теодора Динева: „На финала не мислех за нищо, просто излязох с нагласата да спечеля”

Световната шампонка по стрелба от далечно разстояние на 3 x 3 от първенството в Индонезия Теодора Динева сподели впечатленията си от надпреварата след пристигането си на родна земя.
“Доволна съм от представянето на отбора. За първи път участваме в такъв формат, но въпреки това се представихме добре. Реално имахме шансове и за по-предно класиране, но мачовете с Украйна и Естония, които загубихме с по една и две точки разлика, се оказаха решаващи”.
Според младата състезателка на “Рилски спортист” играта 3 х 3 е доста по-различна, по-индивидуална на моменти.
„В Индонезия определено е друг свят. Хората имат коренно различен начин на живот, различно мислене. Въпреки че баскетболът не е на висота в тази страна, трибуните винаги бяха пълни. Всички в Индонезия са много мили и винаги те поздравяват”, обобщи впечатленията си от далечната страна самоковката.
А какво е чувството да си световен шампион? „Ами доста приятно е. Малко се притеснявах, защото се състезавах с момчета. На финала не съм мислила за нищо, просто излязох с нагласата да спечеля”, отговори Динева.
Теди си пожела и успехи в първенството до 18 години, с представителния тим на „Рилски” в Националната баскетболна лига и в турнира за Купата на България.

Leave a Reply