Уважаеми съграждани, пазете се! Бъдете здрави!

virus 3d illustration

Два случая на самолечение на жители на община Самоков, болни от коронавирус, завършиха фатално. Жертвите само за последните две седмици са три. Трагедии в три опечалени семейства, на които изказвам своите съболезнования.
Но искам да се обърна към всички вас, уважаеми съграждани!
Крайно време е да осъзнаем, че вирусът не си е отишъл и опасността не е преминала. Това, че са вдигнати рестриктивните мерки, не ни освобождава от лична отговорност. Грижата беше за възрастните, но в последните дни виждаме, че си отиват и млади хора, без съпътстващи заболявания. Така че бъдете отговорни!
Не е толкова неудобно носенето на маски в закрити помещения, където има много хора. Не е трудно да се ползват лични предпазни средства, за да защитим себе си и близките си. Не е нужно някой да издава заповеди, за да бъдем отговорни! При първи грипоподобни симптоми търсете лекарска помощ!
В ромската махала бяха наложени по-строги противоепидемични мерки, но вирусът не е само в махалата! Просто там с РЗИ взехме превантивни мерки, тъй като е най-гъсто населено и най-скоростно се предава вирусът поради неспазване на социална дистанция. Но и в останалата част на града гражданите също не са застраховани. Нека спрем черната статистика, защото случаите в Самоков нарастват и половината от тях са в болница!
В настоящата ситуация ни е необходимо да се ангажираме всички, за да се справим. Взаимното обвинение на никого няма да помогне. Просто е време да се дисциплинираме и мобилизираме!
Община Самоков прави всичко, което е по силите й. Правим масова дезинфекция и хигиенизиране в обществените сгради в града и селата, на обществените пространства. Но без вашата помощ няма да се справим. Нужна ни е вашата подкрепа!
Пазете се и бъдете здрави!

Владимир Георгиев,
кмет на община Самоков

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*