Уволниха директора на Ловно стопанство „Искър“

Прекратен е договорът за управление на директора на Държавното ловно стопанство „Искър“ /познато в града ни и района като „УБО-то“ и „Авала“/ инж. Атанас Дарелов. Причината е нерегламентирано строителство в района на стопанството.
По-конкретно – там, на територията на „Искър“, незаконен хотелски комплекс изгражда известният бизнесмен Румен Гайтански. Въпросът е повдигнат от софийски общински съветник – Владислав Панев. Самото стопанство е разположено на площ от около 40 хил. дка.
По повод на случая от ръководството на Югозападното държавно предприятие с център Благоевград /в чиято система е Държавното ловно стопанство „Искър“/ излязоха със съобщение, в което бе посочено, че по разпореждане на директора инж. Дамян Дамянов се прави проверка в стопанството. Констатирано е, че там наистина се извършват строителни дейности, без да са налице необходимите строителни книжа, а и без да е уведомено ръководството на предприятието за въпросното строителство.
Проверката е показала, че са допуснати груби нарушения – нерегламентирано строителство и нарушаване на вътрешните правила на Югозападното държавно предприятие. Затова се е пристъпило и към отстраняването на директора на ловното стопанство инж. Дарелов. Предстои да се види какви ще са по-нататъшните стъпки по казуса.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*