Удостоиха Общината със сертификат за борба с корупцията

С авторитетния сертификат 37 001 бе удостоена на 18 септември Община Самоков от „Тюф Норд България” ООД. В града ни управителят на компанията инж. Стоян Йотов връчи официално документа на кмета Владимир Георгиев. Присъстваха и заместник-кметовете Васил Сайменов и Люба Кленова, секретарят на Общината Ангелина Вангелова и др.
Пояснено бе, че ще се работи по нови правила, с добра дисциплина и висок морал. Сертифицирана е система за борба с корупцията, за предотвратяване на даването и искането на подкупи.
Впечатляващото е, че Самоковската е първата от общо 265 общини в страната, която се отличава с такъв сертификат.
Гостите изтъкнаха, че компанията е международен концерн, който инспектира, проверява, осъществява надзор и сертифицира различни институции, съоръжения /включително ядрени/ и др. Със сертификата е удостоена и Областната администрация на София, а предстои да го получи и голяма корпорация. При всички случаи Община Самоков е един от пионерите в това отношение, затова бе изказано пожелание тя „да повлече крак” и да бъдат сертифицирани и други подобни институции в страната.
Новият набор от правила трябва да се спазва от общинските служители от всички нива и дирекции. Във връзка с това експерти от сертифициращата фирма ще извършват ежегодни проверки.
Кметът Георгиев коментира, че Община Самоков е голяма, с много процедури и поръчки и в този смисъл новата форма на работа ще допринесе за повишаване на публичността и прозрачността в дейността й.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*