Удостоиха пет самоковки с приза „Учител на годината”

Навръх тържественото честване на 24 май – Деня на славянската писменост и българската просвета и култура, на централния площад „Захарий Зограф” в Самоков с нововъведения приз „Учител на годината” бяха отличени пет преподаватели.
Учител на годината в степен „Предучилищно образование” стана Елена Въжарова – старши учител в детска градина „Детелина” с 40 години педагогически стаж, която следи новостите в своята област и повишава квалификацията си. Уважаван преподавател е от колеги и родители.
Наградата „Учител на годината” в степен „Начално образование” бе присъдена на Ани Аврамова-Шейнова – старши учител в СУ „Отец Пайсий” с дългогодишен опит, която проявява инициативност и новаторство в образователно-възпитателния процес и нейни ученици имат постижения в национални състезания.

Учител на годината в степен „Прогимназиален етап” стана Костадинка Христова – старши учител по български език и литература в ПГ „Константин Фотинов”, с висока квалификация и отличен професионализъм, иновативна в работата си. Автор на сборник тестове за подготовка за държавни зрелостни изпити, активен участник в проекти, с публикации в научни списания.


Стефанка Митрева – старши учител по немски език в ПГ „Константин Фотинов”, заслужи наградата за учител на годината в степен „Гимназиален етап”. Тя е квалифициран и иновативен професионалист с изключителна активност в извънкласните дейности. Нейният ученик Светослав Иванов се класира на първо място в националната олимпиада по немски език.


С наградата „Най-успешен млад учител” пък бе удостоена Мариана Гълъбова от детска градина „Звънче”, конструирала педагогическия процес по свой авторски модел и прилагаща интерактивни и иновативни методи.

Отличията бяха присъдени с решение на Общинския съвет от 17 май, а наградените учители получиха грамота, парична премия и цветя от кмета Владимир Георгиев и председателя на Общинския съвет Силвия Стойчева.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*