Удостояват Невена Митрева и доц. Константин Рангочев със златния почетен знак на Самоков

Дългогодишната уредничка в Историческия музей Невена Митрева и университетският преподавател и секретар на асоциацията за антропология, етнология и фолклористика „Онгъл” и наш съгражданин доц. д-р Константин Рангочев се удостояват със златния почетен знак на Самоков.
Решението на местния парламент се основава на големия принос на двамата за развитието на културата и образованието в общината.
Невена Митрева е родена в Самоков. Завършила е Института по международен туризъм в Бургас и СУ “Св. Климент Охридски” със специалност “История”. Работила е в системата на “Балкантурист” в Боровец, а от 1989 г. до 2018 г. е уредник в Историческия музей в Самоков. Автор, съавтор и съставител е на много музейни експозиции и печатни издания, включително на книгите “Златен извор” и “От Чамкория до Боровец”. Участвала е в национални и международни научни конференции.
Доц. д-р Константин Рангочев е роден през 1959 г. в Самоков. Завършил е СУ “Св. Климент Охридски”, специалност българска филология. Работи в Института по математика и информатика при БАН и е преподавател в СУ „Св. Климент Охридски”. Един от създателите е през 1991 г. и дългогодишен секретар на родолюбивата асоциация „Онгъл”. Приоритет в работата на асоциацията е изследването на историческото минало на Самоков и района. „Онгъл” е и основен организатор на традиционните международни Цар-Шишманови дни в нашия град.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*