Баскетбол, Новини, Спорт

Удо и юношеските национали 30-и в Европа

Зала “Универсиада”

Воденият от Людмил Хаджисотиров юношески национален отбор на България до 18 г. завърши на не особено престижната 14-а позиция на европейското първенство /дивизия Б/ в столичната зала “Универсиада”. Общо на континента пък “трикольорите” са 30-и, тъй като в дивизия А участваха 16-те най-добри отбора.
На шампионата в София българите записаха две победи /над Люксембург с 55:46 и над Македония с 57:52/ и две поражения от Холандия – 61:76 и 37:71.
“Опитахме се да се подготвим, да се мотивираме, но просто трябва да бъдем реалисти. Отстъпваме технически и физически на доста от отборите, което бе видно по време на турнира. Нужна е изключително много работа с тима, а отделно от това смятам, че трябва да има по-дълга подготовка. Да се събират селекциите много по-често, да се правят лагери, да се играят турнири, за да могат отборите да бъдат по-сработени и когато дойде финалният лагер през лятото, нещата да са ясни”, обясни селекционерът Хаджисотиров.
Специалистът благодари на момчетата за вложеното старание от тяхна страна и допълни, че много от тях за първи път са имали допир с такъв вид работа и с такива изисквания.
“Някои се адаптираха, други не успяха. За толкова кратко време по-скоро тази изява им беше като шамар”, завърши недвусмислено Удо.

Leave a Reply