Здраве, Новини

Удължиха извънредната обстановка до 30 ноември

С още два месеца – до края на ноември, бе удължена извънредната епидемична обстановка. Остават в сила досегашните противоепидемични мерки, тъй като, въпреки някои положителни симптоми, ситуацията с Ковид-19 съществено не се е подобрила.
С 6 повече са т. нар. активни лица в общината през седмицата от 14 до 21 септември. През този период трима души са настанени в болница. В момента на болнично лечение са 19 човека, а на домашно – 37 души. През периода е отпаднала карантината на 4 лица и сега под карантина са само 6 човека.
Справката показва, че от обявяване на извънредното положение през м. март досега под карантина са преминали общо 1538 жители на общината. На над 1500 от тях карантината е изтекла.
Преди десетина дни започна новата учебна година. Засега няма данни за заразени с коронавирус учители и ученици. Дано така да продължава.
От началото на август досега няма починал жител на града и района с Ковид-19. За периода преди това от този свят са си отишли общо 9 от заразените местни жители.

Leave a Reply