Зимни спортове, Новини, Спорт

Удължиха ски сезона на Боровец до 1 май

Рекордно дълъг ще е ски сезонът в Боровец тази пролет – до 1 май. Удължаването е станало възможно заради голямото количество сняг по пистите. Ски ще могат да се карат тази събота и неделя – на 28 и 29 април, както и в понеделник, 30 април, и вторник, 1 май.
Подобен дълъг сезон най-старият ни зимен център не помни от години. Обикновено съоръженията спират да извозват скиорите в първата половина на април.
Отворени за любителите на белия спорт се очаква да бъдат пистите „Петър Попангелов”, „Ястребец 1” /до Междинна станция/ и „Ястребец 3”, „Маркуджик 1, 2-А и 2-Б, както и Мусаленската пътека.
Сериозно намаление засегна същевременно лифт картите. Целодневните талончета за възрастни са на цени 28 лв. /18 лв. за деца/, а полудневните – 15 лв. /8 лв. за малчугани/. Значителна отстъпка има и при подбора на ски екипировка. Комплект ски, щеки и обувки може да се наеме за 1 ден срещу едва 10 лв.
Снежната покривка във високите части на планината /пистите „Маркуджик 1, 2 и 3”/ достига 120 см, а температурите там в понеделник, на 23 април, бяха между 2 и 3 градуса.

Leave a Reply