Новини, Читателски

Улица „Черни връх” трябва да се разшири

Не знаем защо толкова тясна е направена ул. „Черни връх” /зад УТР-то – сегашното училище „Неофит Рилски” и бензиностанцията/, но ако на времето това не е създавало големи проблеми, сега там едва-едва се разминават две обикновени леки коли, а ако мине камион или автобус, улицата на практика се запушва и става неизползваема.
В същото време отстрани, особено от източната страна, има много широк тротоар, който спокойно може да се намали значително за сметка на уличното платно. Ако се направи това разширение, то няма да е за сметка на пешеходците, а в същото време ще подобри много безопасността при движението на моторните превозни средства.
Цяло чудо е, че в този участък досега не са станали големи катастрофи. Но трябва ли да чакаме да се случи нещо нежелателно, за да се вземат някакви мерки?!
През миналата година се разшири кръстовището на тази улица и отсечката при бившето езеро и това е полезно, но то не е достатъчно. Много наложително е да се разшири и самата улица. Още повече, че нейното продължение на юг – ул. „Цар Симеон” /бивша „Зане Пиргов”/ – зад болницата, наскоро също бе разширено и асфалтирано. При предлаганото преустройство двете улици ще могат да поемат по посока на кв. „Самоково” голяма част от автомобилния поток, който сега буквално задръства главната улица на квартала и създава големи проблеми в района пред болницата и на други невралгични места.

Жители на кв. „Самоково”

Leave a Reply