Новини, Шарен свят

Улици ще се асфалтират за 2.8 млн. лв.

Кметът Владимир Георгиев и шефката на „Бекастрой” Цветанка Пашова подписаха договора и взаимно се поздравиха

За основен и текущ ремонт на улици в Самоков, Боровец и селата от общината ще се изразходват близо 3 млн. лв. Точната сума е 2 787 030 лв. Тя фигурира и в договора, който подписаха на 11 юни кметът Владимир Георгиев и изпълнителният директор на фирма „Бекастрой” Цветанка Пашова.
Около 1.5 млн. лв. от всички средства са от общинския бюджет. Останалата също значителна сума – 1.2 млн. лв., е по програма от държавния бюджет – от правителствения фонд „500”.
Особено внимание ще се обърне в рамките на града на състоянието на най-натоварените улици и специално на бул. „Искър” и ул. „Софийско шосе”. Още в близките месеци ще се работи активно и в селата.
„През последните години фирма „Бекастрой” подобри своята работа, включително и по отношение на качеството и контрола, които са на по-високо ниво. Фирмата и емоционално е обвързана със Самоков, повечето от работещите в нея са от нашия град. Програмата е напрегната, амбициозна. Надяваме се, че най-пълноценно ще бъдат използвани предстоящите подходящи месеци за работа”, заяви при подписването на договора г-н Георгиев.
Той изтъкна, че независимо от стагнацията и общото тежко финансово състояние Общината е успяла да отдели и да се пребори за осигуряването на значителни средства за ремонтите на улици в града и района. „Може да се направи проверка и ще се види, че малко общини могат да се похвалят с подобно нещо”, заключи кметът.
Цв. Пашова отбеляза, че подобен договор се подписва за пореден път. Първата задача според нея е да се рехабилитира отсечката от Самоков за Костенец в рамките на регулационния план на града ни, като за тази цел са предвидени 1.2 млн. лв.
Стана ясно, че Общината ще предостави на фирмата списък на най-належащите за ремонт улици и други обекти. Ще се изграждат и паркинги в кварталите „Самоково” и „Възраждане”. Където се пресичат пешеходни пътеки, ще бъдат оформени и подходи за бебешки и инвалидни колички.
Очаква се роля за подобряване на работата и за по-висока производителност да изиграе новата асфалтова база на ул. „Софийско шосе”.
„Всичко планирано ще бъде изпълнено съгласно договора и при необходимото качество”, категорична бе г-жа Пашова.
Тя допълни, че от фирмата ще откликнат с необходимото внимание и на всички забележки, въпроси, предложения и препоръки на гражданите. Самата практическа работа по асфалтирането ще започне веднага.
На подписването на договора присъстваха и председателката на Общинския съвет Силвия Стойчева, зам.-кметът Радослав Стойчев, секретарят на Общината Ангелина Вангелова и др.

Тодор Попов

Leave a Reply