Уличното осветление засега няма да се изключва

Снимка: архив

Осветлението по улиците в нашата община засега няма да се изключва, заяви в интервю за Радио Благоевград кметът Владимир Георгиев, който е и член на Управителния съвет на Националното сдружение на общините.
Както е известно, заради огромното нарастване на цената на тока уличното осветление в доста общини в страната бе вече ограничено през нощта или разредено според местоположението на електрическите стълбове.
В Самоковска община тези варианти не са актуални поне засега. Иначе и при нас тези дни сметките за ток и газ стреснаха ведомства и хора. За оставането в сила на уличното осветление кметът Георгиев се аргументира с необходимостта да се подпомогне туристическият отрасъл, който е един от основните за Самоков и района, а и без това е тежко засегнат от пандемията, и да се съдейства специално на нощното каране в курортите Боровец и Мальовица.
Освен всичко друго наличието на улично осветление косвено улеснява и борбата против престъпността.
И все пак статуквото не е изключено да се промени, ако цените на тока продължават да нарастват и ако предвижданите от правителството компенсации не са достатъчни.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*