Новини, Образование

„Умни, сръчни, бързи и изобретателни” – деца от ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”

Учениците от 3-а клас на ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” се впуснаха в оригинално образователно-творческо състезание под надслов „Умни, сръчни, бързи, изобретателни” по инициатива на класния си ръководител Павлинка Христова на 13 февруари. Съставените четири отбора с по 6 ученици участваха в 6 игри – коя от коя по-забавни и интересни за самите тях. Оценявани бяха по от жури в състав: учителката Аделина Кюнчарска и журналистите Анна Манова и Делян Василев, на които помагаше преподавателката в групата по целодневно обучение Николета Малинова.
В първите игри малчуганите съставяха изречения по зададени думи, пресмятаха числа, решаваха кръстословици и откриваха скрити думи. Последва и може би най-забавната част от проявата – сглобяването на пъзел. Децата се проявиха още и като шивачи на копчета и майстори-кулинари на разнообразни вкусни сандвичи, които по-късно бяха изядени от своите създатели с голямо желание.
Много смях и забава съпътстваха отделните кръгове, а състезателният елемент вкара допълнителен стимул и амбиция у участниците.
Те се изявиха и като добри певци и танцьори, за да сътворят една обща и незабравима вечерна забава.
Празникът бе споделен с родители и роднини на учениците, като стаята едва побра желаещите да станат свидетели на иновативното начинание. Четирима от най-смелите гости също станаха част от надпреварата със свои по-малки родственици от отделните отбори.
Всички съавтори на дълго очакваната емоционална проява получиха от организаторите и в зависимост от класирането си подаръци – учебни пособия.
П. Христова благодари за ентусиазма на участници и зрители и удовлетворено заяви, че най-важната „задача” е изпълнена – всички да се забавляват заедно.

Делян Василев

Leave a Reply