“Универсиада” приема турнира за Купата при мъжете

Зала “Универсиада”

Ръководството на БК “Рилски спортист” се отказа от намерението си да домакинства на тазгодишното издание на турнира за националната купа.
Клубът ни прие най-добрите 8 тима през сезон 2011/2012 г., но впоследствие запомни с лошо кампанията. Причината е, че тогава нашите момчета отпаднаха още в първия кръг след шокираща загуба от “Черно море” с 64:86. Поражението коства поста на тогавашния наставник Аце Тодоров, който дни по-късно бе заменен от Росен Барчовски.
Сегашното развитие на нещата пък означава, че “Левски” и зала “Универсиада” ще приемат надпреварата, тъй като столичани са единственият отбор, подал заявка за домакинство на престижното състезание.
За последно турнирът за Купата се проведе в зала “Универсиада” преди три години, когато “сините” паднаха злощастно в края от “Лукойл Академик” /80:81/.
Сегашното издание ще бъде от 27 февруари до 2 март, като на 17 февруари ще се тегли дирижиран жребий за четвъртфиналите, според класирането след втория етап от шампионата. Заемащите от първо до четвърто място ще спорят с тези от пето до победителя от баража за 8/9 място. След това ще се тегли пълен недирижиран жребий за полуфиналите между победителите в четвъртфиналите.
Отборите, заели 8-о и 9-о място след завършване на втория етап от първенството, ще се срещнат в квалификационни срещи на 18 и 21 февруари, като домакин на втората ще бъде съставът с по-предно класиране.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*