Здраве, Новини

Уникална операция спаси жена от 5-килограмов тумор

Тумор с дължина 30 см и тегло 5 кг бе изваден от корема на 64-годишна жена при уникална операция в хирургичното отделение на самоковската болница на 14 ноември.
Операцията е била извършена от екип в състав: проф. Д-р Гено Киров, консултант към „МБАЛ-Самоков” ЕООД, д-р Стойчо Гълъбов, началник на отделението, д-р Крум Сакалийски, хирург, д-р Илко Асенов, анестезиолог, м. с. Захаринка Йончева, операционна медицинска сестра, и ст. м. с. Катя Маркова, анестезиологична сестра.
Оперираната жена сега е в много добро общо състояние и както съобщиха от болницата, се раздвижва и подготвя за изписване.
Преди оперативната намеса пациентката е имала дългогодишни оплаквания от подуване на корема и болки. След направените изследвания със скенер се е установило наличието на огромната туморна формация и специалистите са пристъпили към подготовка за налагащата се оперативна намеса.
Д-р Красимира Ковачка, управител на „МБАЛ-Самоков”, изрази от името на ръководството на болницата огромна благодарност за високия професионализъм на екипа и за високото ниво и качество на извършената медицинска дейност.

Leave a Reply