Новини, Политика

Управляващите бистриха политиката си в Боровец

Снимка: www.actualno.com

На семинар на управляващите в Боровец на 29 и 30 ноември е постигнато единомислие по основните мерки, които предстоят да се предприемат през следващите няколко месеца.
„Управляващата коалиция и подкрепяното от нея правителство разполагат с ефективен план за действие през следващите месеци, за да изпълнят предизборните си обещания и хората да бъдат удовлетворени”, обяви на пресконференция лидерът на БСП Сергей Станишев.
В семинара участваха депутатите от Коалиция за България и ДПС и министри.
Работи се по въпроса за изграждането на АЕЦ „Белене”, каза премиерът Пламен Орешарски. Той допълни, че правителството ще направи всичко необходимо тежестта на реформите да бъде поета от кабинета, а не от гражданите.
Стана ясно, че се подкрепя и изграждането на нов блок на АЕЦ „Козлодуй”. Ще се усъвършенства антимонополното законодателство. Правителството е одобрило данък от 20 % върху електроенергията от вятърни и слънчеви централи. През 2014 г. страната ни ще получи 55 млн. евро за борба специално с младежката безработица. Една от най-важните задачи е приемането на промени в Изборния кодекс. Междувременно БСП и ДПС са се споразумели за намаляване на държавните субсидии за партиите с до 10 %.
По време на пресконференцията пред хотел „Рила” в курорта имаше протест срещу правителството. Протестиращите скандиха „Оставка”, думкаха тъпани и надуваха вувузели.

Leave a Reply