Ураганен вятър повали огради и керемиди, спря тока

Неотдавна при подобна буря бе изкоренено дърво в Долна баня

За едно денонощие на 10 юли, вторник, Самоков и съседни селища бяха връхлетени от две гръмотевични бури, придружени с напорист дъжд и силен, почти ураганен вятър.
Първо купесто-дъждовни облаци покриха небето следобед. Малко преди 16 ч. затрещя и засвяткаха гръмотевици. Заваля и силен дъжд. Преди това пък вятър вдигна невероятна пушилка от прах във въздуха. Изпочупени бяха клони, земята се покри със зелени вейки и листа от дърветата.
Във висока сграда в Първи квартал падна гръм. За щастие всичко се размина без жертви и наранявания. За известно време обаче бяха нарушени и телекомуникационните връзки.
Само след няколко часа – малко преди полунощ, в района се разрази още една силна буря.
Две подобни бури в същия ден и почти по същото време, както ни информира нашият кореспондент Любомир Кузев, е имало и в Долна баня и околните села.
В бурята младите щъркелчета едва се удържали в гнездата си. Обрулени били и плодни дръвчета.
Незатворени прозорци останали без стъкла, изпопадали тук-там и керемиди от покривите на къщите. Почти цялата южна ламаринена ограда на градския стадион „Левски” е повалена от силния вятър. Отделни квартали останали временно и без електрозахранване.
На следващия ден работниците по чистотата, собствениците на откритите басейни, както много други местни жители били заети с ликвидирането на щетите от природния катаклизъм.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*