Новини, Образование

„Уроци за сърцето” на фондация “Благотворител” представиха в библиотеката

Две книги – наръчници за изграждане на характера и емоционалната зрялост на деца от предучилищна възраст, под надслов „Уроци за сърцето” на фондация „Благотворител” бяха официално представени на 15 ноември в Общинската библиотека „Паисий Хилендарски”. Книгите се издават по проект „Изкуството да общуваме”, част от програма „Добродетели” на фондацията.
„Убедени сме, че наред със семейството, и училището е мястото, където децата могат да учат и да развиват качества като честност, смелост, уважение, търпение, щедрост, толерантност, постоянство, отговорност, себеотстояване, и да ги прилагат в общуването помежду си”, заявиха от „Благотворител”.
Стремежът е „Уроци за сърцето“ да стигнат до повече учители, професионалисти, и да обогатят работата им с децата и учениците от началните класове. При представянето гостенките от фондацията въвлякоха в интересни дискусии присъстващите педагози.
Рисунките на кориците на самите книги са дело на самоковската преподавателка по изобразително изкуство Лалка Чавдарова и на нейни възпитаници и са сътворени при предишно гостуване на представители на фондация „Благотворител” в СУ „Отец Паисий” в града ни.
Пояснено бе, че за 8 години повече от 16 хил. деца и ученици от над 110 училища и детски градини са участвали в часове по добродетели, които са променили много техни нагласи и са подобрили общуването им.

Leave a Reply