„Усмивката на Леа“ – радост за детските очи

Първата детска книга на Яна Василева – „Усмивката на Леа”, от началото на октомври е вече на книжния пазар. Излязла едновременно на български и гръцки език, тя е петата по ред книга на авторката.
Самата история в богато илюстрованата книжка разкрива любовта на героинята Леа към балета, както и фината детска душа, преградите, които среща в предучилищната среда и в групата по балет. Леа се чувства по-комфортно, когато не говори и това избира да направи. Но дали все пак е доволна от този избор или е тъжна?
Красивата детска книжка с илюстрации на гръцката художничка Лиана Денезаки и с пролог на балерината от Болшой театър Олга Петрова, се очакваше и се посрещна с голям интерес от читатели в България, Гърция и Кипър. Лидия Найденова, учителка в Самоков, пък изпрати покана на Яна да гостува през декември по време на националната седмица на четенето на нейния клас, който на 1 ноември бе удостоен с отличието „Клас Читатели” на месец октомври 2020 г. за добрите си постижения в „Книговище”.
Радостта в детските очи е най-доброто признание за авторката, както сподели самата тя. Само за месец тя е преживяла и чула много добри думи, пожелания, моменти, идеи, чувства, мисли…
„Усмивката на Леа” може да намерите в редакцията на вестника.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*