Новини, Образование

Успели млади хора гостуваха на ученици в Седмицата на четенето

Децата от 4-а и 4-г клас с ръководители Светла Зографска и Галя Будинова от НУ „Станислав Доспевски” бяха сред първите в общината, които откликнаха на инициативата на просветното министерство и участваха в обявената Седмица на четенето, чиято цел е да се повишат интересът и любовта към книгата.
За да бъде по-интересно, учениците смениха обичайната си среда в класната стая и гостуваха на Общинската библиотека „Паисий Хилендарски”. Там ги чакаха млади хора с постижения в различни сфери на живота, включително и заради това, че са чели много, интересували са се от света на книгите.
Телевизионната журналистка Кристина Ангелова, младата писателка Яна Василева, треньорът на баскетболистите от „Рилски спортист” Людмил Хаджисотиров-Удо и техният капитан Йордан Бозов прочетоха пред учениците откъси от книга на Роалд Дал, от чието рождение сега се навършват 100 години.
Учениците също се бяха подготвили – някои от тях с рецитал, а други – с прочит на избрано от самите тях стихотворение.
Много добра екипна работа свършиха като водещи шефката на библиотеката Албена Ихтиманска и колежката й Марлена Станоева.
В сряда в библиотеката бе проведена викторина, като ученици бяха разделени на отбори и получиха за награда книжки. В четвъртък пък ще се четат „Големите любови на Яворов” от Венелин Митев в ПТГ „Никола Вапцаров”. В петък пък библиотечните специалисти ще бъдат гости на учениците от ОУ „Христо Максимов”.

Leave a Reply