Новини, Образование

“УСПЕХ” започна успешно

От втория срок НУ ”Д-р Петър Берон“ се включи, както вече се писа, в тригодишен проект под мотото „Да направим училището привлекателно за младите хора” – “Училище за себеутвърждаване и подготовка към европейски хоризонти” /”УСПЕХ”/.
В училището са сформирани 8 групи и една от тях е клубът „Компютърни магьосници”. Участници са учениците от ІV-б клас с ръководител Ани Аврамова. Стана факт вече и първата изява на клуба. Децата представиха своите компютърни продукти до момента, като най-значимата е първата създадена от тях презентация. Всеки ученик представи държава от Европейския съюз.
“Няма да спрем до тук, ще продължаваме да се потапяме във вълните на компютърнато вълшебство”, категорични бяха участниците в клуба и тяхната ръководителка.
Всички се надяват, че тази интересна извънкласна форма на работа ще подпомогне и приобщаването на учениците към обществото със съответните права и задължения.
х х х
Учениците от НУ “Д-р Петър Берон” участваха на 23 март в пролетна дискотека в Младежкия дом. Това бе награда за тях от директорката на учебното заведение Милка Ничева. Организатор бе Марияна Илиева, ръководителка на първокласници. За веселото настроение са погрижиха аниматорите Ники и Боян.
В чест на започналата пролет възпитаниците на училището разучиха много песни и стихотворения, нарисуваха и апликираха картини с цветя, пеперуди, калинки, птички, украсиха класните стаи и фоайето с творенията си.

Leave a Reply