Новини, Спорт

Успех над „Морнар” в Балканската лига

Днес сме домакини на „Спартак” /Пл/

Неуморните сръбски баскетболисти Бранко Миркович и Филип Вукосавлевич спасиха „Рилски спортист” в сблъсъка с черногорския „Морнар” в “Арена Самоков” на 9 ноември. Звездното дуо вкара впечатляващите 54 точки за успеха на своите с 87:76 и помогна на тима си да догони израелския “Галил Гилбоа” на върха в група „А” на надпреварата.
Миркович и Вукосавлевич бродираха и завършваха по неповторим начин атаките на отбора, а апотеозът на представянето им бе в последната четвърт, когато сърбите създадоха истински прецедент. Двамата осъществиха цели четири поредни успешни комбинации помежду си и накараха публиката в „Арена Самоков” да избухне в овации.
Ключов за развръзката на мача бе именно четвъртият период, в който домакините реализираха внушителните 30 точки срещу едва 13 на съперника. В останалите 30 минути нашите постоянно догонваха в резултата и сякаш не се виждаше начин, по който ще стигнат до успеха.
В следващия двубой от Балканската лига „Рилски” гостува на „Галил Гилбоа”. Мачът е на 23 ноември, сряда. На 13 ноември, неделя, от 18 ч. пък нашите излизат като домакини срещу „Спартак” /Пл/ в среща от 5-ия кръг на Националната баскетболна лига.
„Рилски спортист”: Миркович – 27, Вукосавлевич – 27, Ваклинов – 10, Маринов – 3, Боев – 3 /Билобърк – 10, Великов – 4, Йованович – 3/.

Треньорът Росен Барчовски:
„Поредна важна и хубава победа за нас. Трудно я извоювахме, но за това сами сме си виновни. Подходът ни към срещата не беше правилен. Знаех, че няма да ни е лесно, но явно не съм успял достатъчно да мотивирам момчетата. Докато се ориентираме как да пазим най-добрите им играчи, мина доста време, създадоха ни доста проблеми. Ще се наложи в движение да се ориентираме в ситуациите и да отстраняваме слабостите. Липсваше ни и Христо Захариев, това пречи на цялостната ротация в състава. За мача със “Спартак” в неделя си мисля, че Ицо ще е напълно възстановен. Бранко е отличен играч, затова го взех в Самоков. Той е истински лидер, притежава всички качества за един класен плеймейкър. Дано да продължава със силните си изяви и занапред.”

Класиране в група „А”
1. Галил Гилбоа 2:0 4
2. Р. спортист 2:0 4
3. Морнар 1:2 4
4. Торус 1:1 3
5. Тимишоара 0:2 2
6. ОКК Белград 0:1 1

Leave a Reply