Баскетбол, Новини, Спорт

Успешен старт на “Рилски” в Балканската лига

Домакините хвърлиха доста усилия, за да сломят съпротивата на коравия тим от Черна гора. Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

Бихме “Сутиеска” /Черна гора/ със 78:68
В събота приемаме “Спартак” /Пл/ в НБЛ

“Рилски спортист” срази със 78:68 “Сутиеска” /гр. Никшич, Черна гора/ при повторното си завръщане в Балканската лига. Двубоят, състоял се на 14 октомври в “Арена Самоков”, бе първи официален мач за домакините през сезона.
Възпитаниците на Росен Барчовски започнаха срещата много силно и след 10 минути игра водеха с 26:18. До полувремето тимът от Никшич понамали изоставането си след няколко успешни стрелби от далечно разстояние и събуди съмнения у публиката, че може да стигне до обрат.
Това обаче така и не се случи, тъй като след антракта самоковските състезатели се вдигнаха на щурм и с добра отборна игра затвориха без проблеми дуела.
Четири от петте нови попълнения в редиците на “Рилски” записаха официален дебют за новия си тим. Тони Гуджино и Йън Чайлс започнаха в стартовата петица, докато Симеон Илиев-Чайката и центърът Тодор Тодоров се появиха впоследствие на паркета. Гуджино и Чайлс бяха сред най-дейните, като записаха по 16 точки и съответно 12 и 8 борби. Очаквано място в състава пък не намери контузеният Джулиан Норфлийт, който пропусна почти цялата подготовка заради травма в ахилеса.
“Успехът не дойде лесно поради няколко причини. Първо – като статистика гостите са ни хванали 22 борби в нападение, което никак не ми хареса. Второто е, че играхме с по-къса пейка. Не можаха да се включат така смело, както в контролите, и Дарин Иванов, и Любо Киров. И трето – Норфлийт още не е възстановен напълно и ни липсваше много. Има още десетина дни, в които трябва да почива и да не се натоварва изобщо”, коментира след срещата старши треньорът на самоковци Росен Барчовски.
В събота /18 октомври/ “Рилски спортист” приема “Спартак” /Пл/ в среща от 2-ия кръг на Националната баскетболна лига. Двубоят в “Арена Самоков” започва в 17.30 ч. В първия кръг нашите момчета почиваха.

Leave a Reply