История, Новини, Образование

Успешна година за ОУ ”Св. св. Кирил и Методий”

Педагогическият съвет на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” оцени като изключително високи резултатите от националното външно оценяване на учениците от 4 и 7 клас.
Според статистиката на просветното министерство резултатите на двата четвърти клас в училището са най-добри в общината. Най-високи са резултатите и по повечето учебни предмети в 7 клас. Седмокласникът Ивайло Карабожилов е с най-високия бал в града от изпитите по български език и литература и по математика и ще продължи образованието си в Немската гимназия в София.
Високи са резултатите и на олимпиадите по география, история, биология, химия, български език и математика. Достойно са се представили на областните кръгове Ивайло Карабожилов, Мартин Маринов, Виктория Халваджиева, Ния Терзийска, Елица Димитрова и Ренета Велева от 7 клас; Антония Христова, Кристина Постолова, София Вададжийска и Александра Гюрова от 6 клас; Бинка Александрова, Благовест Кабов и Калина Дамянова от 5 клас; Димана Карабожилова от 4 клас. Най-добре изявилите се ученици в популярното състезание “Европейско кенгуру” пък са Анастасия Вукова и Християна Николова от 4 клас и Даниел Ангелов от 3 клас.
Училището работи и по проект „УСПЕХ” на министерството. С ентусиазъм 160 ученика участваха в 12 групи за извънкласни дейности и имаха поредица изяви пред родители и други гости. Учениците се проявиха като добри артисти в постановките „Пепеляшка” и „Криворазбраната цивилизация”. Подготвени бяха много изложби с рисунки, стъклопис, народни носии, билки и др. Проведени бяха и походи до природни и исторически забележителности в района.
Преценява се, че ангажирането на толкова много деца в извънкласни дейности е не само полезно за тяхното развитие и за осмисляне на свободното им време, но е и от голямо значение за спокойствието на техните родители.
Представители на училището са завоювали и награди от всички общински и от много национални конкурси и други подобни изяви. Най-старото училище в Самоков и в новото време се развива успешно.

Диана Карабожилова

3 Comments

 1. Gergana

  Какво го хвалите тоя Ивайло Карабожилов , чист самохвалко ………… Много ме дразни

 2. Серафим

  Какво стана тоя Карабожилов не беше ли в затвора и не му ли викаха Иво Куклин ????
  А до това за високите резултати – БРАВО МАМЕ !
  🙂

 3. Димана

  Браво Бате ! Ти си наща гордост ! Щом Тате Краси Разбра,каза че повече няма да ти зима Playstationa и да те бие с колана 🙂

Leave a Reply