Успешно начало на годината за БК “Рилски спортист”

Снимка:
Снимки: facebook.com/pg/chernomoreticha

„Рилски спортист” спечели с 96:93 гостуването си на „Черно море” във Варна на 4 януари в мач от 14-ия кръг на Националната баскетболна лига и така постави успешно начало на календарната 2020 г.
Двата тима изиграха изключително вълнуващ двубой в Двореца на културата и спорта в морската столица, но за съжаление на 800-те привърженици на домакините техните любимци останаха с празни ръце. Ключът към победата за пореден път бе в ръцете на неостаряващия капитан на самоковци Йордан Бозов. 40-годишният мохикан първо бе точен на два пъти от наказателната линия за 93:90, а в последните секунди на срещата – след като домакините бяха изравнили за 93:93, Данчо блесна с феноменална тройка с табло от осмия метър и така донесе победата на своя отбор. Това бе и 12-ата точка в мача за Бозов, който остана на паркета в рамките на 19 минути.
Ксавиер Джонсън бе най-резултатен за „Рилски” с 25 т., а най-полезен с дабъл-дабъл от 19 пункта и 11 борби бе Игор Кесар. Златин Георгиев се отчете с 15 т. и 9 асистенции, а Тихомир Желев добави 14 т.
„Р. спортист”: Джонсън 25, Кесар 19, Георгиев 15, Желев 14, Браун 9 /Бозов 12, Хаджирусев 2, Васов, Михайлов/.
Седмица по-рано – на 28 декември, „Рилски” загуби по инфарктен начин с 93:94 домакинството си на шампиона „Балкан” /Бот/. Нашите момчета дълго време водеха, включително и с 11 т. преди последната част, но допуснаха срив в края и така записаха втора минимална загуба от „зелените” през сезона. Джонсън и Браун бяха най-резултатни с по 22 т., а Желев и Хаджирусев се отчетоха с по 12 и 11 пункта.
„Р. спортист”: Джонсън 22, Браун 22, Желев 12, Зохоре 8, Васов /Хаджирусев 11, Георгиев 9, Кесар 6, Бозов 3, Дудев/.
Преди Коледа пък – на 21 декември, самоковци се наложиха с категоричното 106:72 при визитата си на „Академик” в Правец. Домакините не намериха отговор на страхотната игра в нападение на своите опоненти. Общо петима състезатели на „Рилски” завършиха с двуцифрен точков актив, като най-голям актив – 23 пункта, записа Ксавиер Джонсън.
„Р. спортист”: Джонсън 23, Браун 19, Зохоре 14, Желев 14, Васов 12 /Хаджирусев 9, Михайлов 6, Бозов 4, Дудев 3, Георгиев 2, Илиев/.
Във временното класиране възпитаниците на треньора Людмил Хаджисотиров сега се намират на 4-о място с 10 победи и 4 загуби. В следващия кръг „Рилски” гостува на „Академик” в Пловдив на 12 януари, неделя, от 18 ч.

х х х

Подадена е вече заявка от самоковския клуб и „Арена Самоков” за домакинство на финалния турнир на Първата осмица за Купата на България през февруари. Останалите кандидати за домакинство са зала „Арена Армеец” и зала „Универсиада” в София, „Колодрума” в Пловдив, „Арена” в Ботевград и Дворецът на културата и спорта във Варна. Въпросът за домаинството при спазени всичи други изисквания ще се реши чрез жребий.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*