Ути Бъчваров – държавен глава!

Вместо фейлетон

Наскоро четох в. „Седмичен труд”, бр. 9 от март т. г. Журналистката г-жа Емилия Димова интервюира г-н Петър Бъчваров, симпатягата Ути. Определя го като “дядо на телевизионната кулинария”.
„Жените мислят равнинно”, дълбокомислено съобщаваше преди 45 години Ице Мръвката /който го познава – познава го/, за да не бъде груб, като каже “повърхностно”.
Тогава бяхме с него 14-15-годишни ашлаци и всичко ни беше ясно, най-много жените. Съгласявах се с него.
Сега съм на друго мнение – жените мислят пространствено, като взимат предвид и четвъртото измерение, доста по-добре от мъжете. Присъединявам се и към направения пиар на Ути. Нека да се върнем на интервюто и да помислим ход напред.
„Дядо на кулинарията” не бива да бъде само класификацията за Ути, мила госпожо. Жените трябва да мислят пространствено. „Бъдещ държавен глава” – звучи по-добре.
Да са закрият длъжности като президент, министър-председател, председател на Върховния съд, главен прокурор и т. н. Промяна на конституцията и всички длъжности се обединяват в една. И без това изброените по-горе се ритат като магарета, буксуват, репчат се помежду си, а за разноските „сума сумарум” да не споменаваме.
х х х
След 22 години боричкане – официално „в името на народа”, неофициално – за кокала, след всички вече заминали си правителства и политици, остана държава с все по-влошаващ се жизнен стандарт за обикновените хора.
На кого да повярва човек, на коя партия, на коя гледна точка за демокрация? Времената на Шекспир и на героя му Хамлет се върнаха, “да бъдеш или да не бъдеш” – това е въпросът! Как да бъдат нахранени гладните, които прогресивно увеличават броя си. Нека да се обоснова за горното предложение: „Ути – държавен глава и самодържец!”
Ути Бъчваров произхожда от прогресивно семейство. По собствените му думи, там храната винаги е била на почит. Забележете това – храната, не някаква партия или идеология!
„Постоянно се готвеше, обменяха се рецепти, непрекъснато се събираха гости, носеха се продукти от хора, които са пътували в чужбина”, си спомня, не без носталгия, г-н Бъчваров.
Петър пораства снажен, „здрав като камък” – съгласно презимето си. Не страда от недояждане и комплексарски диети, солидните му размери напомнят винаги за фамилното име…
Нетното му тегло се колебае между 100 и 150 кг; и ловец е, и рибар е, и планинар, и сноубордист по всяко време на годината, така да се каже… всестранно развита личност!
Скита се по Камбоджа, Тайланд, „Кауфланд”, Камчатка, Таджикистан, трупа международен опит и „прекален светец не е” – както откровено сам си признава. Яде черен хайвер с лъжица, като руските олигарси, но сам стига до извода, чу това вреди на черния дроб.
Универсална личност – може да пости, “може и в петък блажно да руча!” Може да прегреши, но може да бъде и без грешка, особено като кулинар!
А сега един сериозен въпрос:
Коя днешна партия има платформа, която е в състояние да засенчи платформата на Ути Бъчваров:
Човекът право в очите ни заявява:
„Думата диета трябва да се забрани със закон!”
Солидна платформа на солиден човек, пред когото бившият бундесканцлер на Гермаия г-н Кол изглежда като недоносче.
Млад мъж, на 42 години, неопетнен и неизцапан от нищо /ако изключим готварската му престилка, когато котлонът е силен/. Никакви връзки с мутрите, никакви банки и състояния зад гърба, никакво философско или адвокатско минало, досие чисто, но борческо – като досието на бебе от прогресивно семейство преди 9 септември. Контакт с ничии тайни служби няма, псевдоним – само „Ути”, с дисиденти или техни врагове на една маса с удоволствие е делил вечерята си, а закуската сам е изяждал.
Покрай школата в Симеоново е минавал най-малко на 1000 крачки, не е специализирал в Москва или на Запад за апаратчик. Не познава нито Карзай, нито Уорлик.
Макар да завършва ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов” със специалност „Критика и кинорежисура”, се отдава на друг вид изкуство. Безпартийно, нравствено и човечно – изкуството за добро и обилно народно хранене. Изкуство още от началото на света.
И дава сам личен пример: при 150 кг живо тегло – на анорексиците, а при 100 кг, сваляйки 50 % от нормалното за своята персона – на всички, които решат да отслабват. Любимец на всички баби от всички цветове на дъгата, от ГЕРБ, ГОРД, ДПС и Партия за спасението на Самоков…
Задавам въпроси на всички скептици:
Макар че „черен пояс” и титла “доктор хонорис кауза” все още няма:
Би ли оставил човек като Ути народа си гладен?
Би ли допуснал менте храни и продукти на пазара и в магазините човек, който обожава домашната селска храна?
Човек, който е сготвил вкусни манджи пред камера 3000 пъти, крие ли задни мисли и нечестни дела пред народа?
Сам опитва сготвеното пред всички и все още не се е тръшнал!
Колко на брой от досегашните политици, дошли на власт с “добри намерения”, няма да се отровят, ако куснат само една лъжица от манджите, които ни сготвиха? С най-добри намерения…
х х х
Затова, когато настане време за избори – помислете добре!
Да направим Ути държавен глава и самодържец! Един човек с тежест и здрави инстинкти, който другите не подслушва и ползва ножа само за мирни цели. Една власт – Ути!
Г-н Петър Бъчваров първо ще гледа народа си да нахрани, да лъсне косъм, да се усмихне, пък после ще търси от него морал, доблест, чест, трудолюбие, отговорност!

Александър Кондоферски

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*