Кухня, Новини, Политика, Статии, коментари, Читателски

Ути Бъчваров – държавен глава!

Вместо фейлетон

Наскоро четох в. „Седмичен труд”, бр. 9 от март т. г. Журналистката г-жа Емилия Димова интервюира г-н Петър Бъчваров, симпатягата Ути. Определя го като “дядо на телевизионната кулинария”.
„Жените мислят равнинно”, дълбокомислено съобщаваше преди 45 години Ице Мръвката /който го познава – познава го/, за да не бъде груб, като каже “повърхностно”.
Тогава бяхме с него 14-15-годишни ашлаци и всичко ни беше ясно, най-много жените. Съгласявах се с него.
Сега съм на друго мнение – жените мислят пространствено, като взимат предвид и четвъртото измерение, доста по-добре от мъжете. Присъединявам се и към направения пиар на Ути. Нека да се върнем на интервюто и да помислим ход напред.
„Дядо на кулинарията” не бива да бъде само класификацията за Ути, мила госпожо. Жените трябва да мислят пространствено. „Бъдещ държавен глава” – звучи по-добре.
Да са закрият длъжности като президент, министър-председател, председател на Върховния съд, главен прокурор и т. н. Промяна на конституцията и всички длъжности се обединяват в една. И без това изброените по-горе се ритат като магарета, буксуват, репчат се помежду си, а за разноските „сума сумарум” да не споменаваме.
х х х
След 22 години боричкане – официално „в името на народа”, неофициално – за кокала, след всички вече заминали си правителства и политици, остана държава с все по-влошаващ се жизнен стандарт за обикновените хора.
На кого да повярва човек, на коя партия, на коя гледна точка за демокрация? Времената на Шекспир и на героя му Хамлет се върнаха, “да бъдеш или да не бъдеш” – това е въпросът! Как да бъдат нахранени гладните, които прогресивно увеличават броя си. Нека да се обоснова за горното предложение: „Ути – държавен глава и самодържец!”
Ути Бъчваров произхожда от прогресивно семейство. По собствените му думи, там храната винаги е била на почит. Забележете това – храната, не някаква партия или идеология!
„Постоянно се готвеше, обменяха се рецепти, непрекъснато се събираха гости, носеха се продукти от хора, които са пътували в чужбина”, си спомня, не без носталгия, г-н Бъчваров.
Петър пораства снажен, „здрав като камък” – съгласно презимето си. Не страда от недояждане и комплексарски диети, солидните му размери напомнят винаги за фамилното име…
Нетното му тегло се колебае между 100 и 150 кг; и ловец е, и рибар е, и планинар, и сноубордист по всяко време на годината, така да се каже… всестранно развита личност!
Скита се по Камбоджа, Тайланд, „Кауфланд”, Камчатка, Таджикистан, трупа международен опит и „прекален светец не е” – както откровено сам си признава. Яде черен хайвер с лъжица, като руските олигарси, но сам стига до извода, чу това вреди на черния дроб.
Универсална личност – може да пости, “може и в петък блажно да руча!” Може да прегреши, но може да бъде и без грешка, особено като кулинар!
А сега един сериозен въпрос:
Коя днешна партия има платформа, която е в състояние да засенчи платформата на Ути Бъчваров:
Човекът право в очите ни заявява:
„Думата диета трябва да се забрани със закон!”
Солидна платформа на солиден човек, пред когото бившият бундесканцлер на Гермаия г-н Кол изглежда като недоносче.
Млад мъж, на 42 години, неопетнен и неизцапан от нищо /ако изключим готварската му престилка, когато котлонът е силен/. Никакви връзки с мутрите, никакви банки и състояния зад гърба, никакво философско или адвокатско минало, досие чисто, но борческо – като досието на бебе от прогресивно семейство преди 9 септември. Контакт с ничии тайни служби няма, псевдоним – само „Ути”, с дисиденти или техни врагове на една маса с удоволствие е делил вечерята си, а закуската сам е изяждал.
Покрай школата в Симеоново е минавал най-малко на 1000 крачки, не е специализирал в Москва или на Запад за апаратчик. Не познава нито Карзай, нито Уорлик.
Макар да завършва ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов” със специалност „Критика и кинорежисура”, се отдава на друг вид изкуство. Безпартийно, нравствено и човечно – изкуството за добро и обилно народно хранене. Изкуство още от началото на света.
И дава сам личен пример: при 150 кг живо тегло – на анорексиците, а при 100 кг, сваляйки 50 % от нормалното за своята персона – на всички, които решат да отслабват. Любимец на всички баби от всички цветове на дъгата, от ГЕРБ, ГОРД, ДПС и Партия за спасението на Самоков…
Задавам въпроси на всички скептици:
Макар че „черен пояс” и титла “доктор хонорис кауза” все още няма:
Би ли оставил човек като Ути народа си гладен?
Би ли допуснал менте храни и продукти на пазара и в магазините човек, който обожава домашната селска храна?
Човек, който е сготвил вкусни манджи пред камера 3000 пъти, крие ли задни мисли и нечестни дела пред народа?
Сам опитва сготвеното пред всички и все още не се е тръшнал!
Колко на брой от досегашните политици, дошли на власт с “добри намерения”, няма да се отровят, ако куснат само една лъжица от манджите, които ни сготвиха? С най-добри намерения…
х х х
Затова, когато настане време за избори – помислете добре!
Да направим Ути държавен глава и самодържец! Един човек с тежест и здрави инстинкти, който другите не подслушва и ползва ножа само за мирни цели. Една власт – Ути!
Г-н Петър Бъчваров първо ще гледа народа си да нахрани, да лъсне косъм, да се усмихне, пък после ще търси от него морал, доблест, чест, трудолюбие, отговорност!

Александър Кондоферски

Leave a Reply