Култура, Новини

Учениците на Бойко Павлов показаха на изложба в галерията “Светове от четка”

Младите хора от школата на Бойко Павлов претвориха наяве „Светове от четка”, както се нарича деветата им изложба, открита на 27 август във фоайето на Градската художествената галерия „Проф. Васил Захариев”.
Общо 19 даровити деца, младежи и девойки на възраст от 7 до 19 години показаха свои творби от акрилни, акварелни, маслени и темперни бои върху платно, лист и камък. Общото между тях е струящата любов към естетиката и красотата на заобикалящия ни свят – към природата и животните, към цветята и хората, пречупена през призмата на погледа и таланта на малките творци. А редовните посетители на изложбите на участниците в школата на Бойко Павлов и други почитатели на изкуството споделиха с удоволствие, че забелязват не само стремеж у младите хора към усъвършенстване, но и реално тяхно развитие през годините.
Пейзажи, портрети, натюрморт, икони – всичко това е подредено и изложено в експозицията, която ценителите на изкуството могат да разгледат до 7 септември.


„Девет години традиция и постоянство, благодарение на което ние виждаме красивата страна на нещата. „Световете от четка”, каквато е темата на изложбата, са безкрайни и безгранични, когато се даде свобода на духа и въображението – тогава намираме пътя към прекрасното и завладяващото”, заяви на откриването зам.-кметът Люба Кленова. Тя поздрави младите художници, като изтъкна, че трудът превръща вродения им талант в онази ценност, която никой не може да им отнеме.
„Специални поздрави за Бойко Павлов за усилията, упорития труд и огромната му отдаденост към работата с младите творци. Той е човекът, който им дава криле, вдъхва им вяра, че могат да полетят, и им помага да го направят”, заключи Кленова.


Ръководителят на школата благодари на присъстващите, като им пожела приятни мигове с творбите на своите възпитаници. Б. Павлов награди и всички деца и младежи, участващи със свои произведения в изложбата: Андрей Истилянов /7 г./, Никол Бажданова /8/, Георги Ливадитов и Симона Георгиева /9/, Габриела Сичанова /10/, Михаела Бързанова /11/, Иван Димитров, Магдалена Станкова и Християна Бажданова /12/, Георги Стоилов, Ивет Иванова, Стефания Николова и Таня Георгиева /13/, Радина Огнянова /14/, Весела Станкова /15/, Рая Панева /16/, Елионора Гайдарова /17/, Габриела Пиргова /18/, Кристиан Захариев /19/.

Силвия Димитрова

Comments Closed

Comments are closed. You will not be able to post a comment in this post.