Други, Новини, Образование, Спорт

Учениците от ОУ „Митр. Авкс. Велешки” – най-бързи, смели и ловки

Отбори от пет училища се съревноваваха в традиционното общинско състезание за ученици от 3 и 4 клас „Бързи, смели, ловки”, състояло се по-рано днес в залата на СУ „Никола Велчев”.
Общо 50 ученици се впуснаха в емоционална надпревара в няколко игри – надбягване с чували, преминаване на препятствия с топка в ръка, скоростно заобикаляне на конуси, стрелба с топки в кош и пр. В крайна сметка победител със 72 точки стана отборът на ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” с ръководители Васил Аджиков и Ралица Струмина. Втори, със събрани само 3 пункта по-малко, завършиха състезателите на ОУ „Димчо Дебелянов” /Говедарци/. Третото място остана за тима на НУ „Станислав Доспевски”, следван от НУ „Петър Берон” и ОУ „Христо Смирненски” /Радуил/. Всички участници получиха награди – топки и спортни пособия, осигурени от Общината.
В паузите пък аплодисменти предизвикаха танците на деца с ръководител Зорница Петрова от училището в Говедарци, на третокласници от „Ст. Доспевски” /с рък. Деси Иванова/, петокласници от „Митр. Авкс. Велешки” /Р. Струмина/, мажоретки от „П. Берон” /Иванка Ласкина/ и изпълнението на патриотични стихотворения от ученици /с рък. Мая Гелова/ от същото училище.
По-рано състезанието бе открито от кмета Владимир Георгиев, а в ролята на водеща се изяви Жулияна Костова, гл. експерт „Образование, младежки дейности и спорт” в Общината. Помощници на учителите-съдии пък бяха борци от клуб „Рилски спортист”.
Тазгодишното състезание, организирано със съдействието на НУ „Ст. Доспевски”, бе посветено на 6 май – Ден на храбростта и българската армия, в който почитаме св. Георги Победоносец.

Leave a Reply