Новини, Образование

Учениците от ПГ „Константин Фотинов” посрещнаха ваканцията с коледна забава

Учениците от ПГ „Константин Фотинов” честваха предстоящите коледно-новогодишни празници и свързаната с тях ваканция със забавно тържество под надслов „Коледата ни прави по-добри” на 22 декември в читалище-паметник „Отец Паисий”.
Шестокласниците откриха празничната проява с общо вокално изпълнение на украсената сцена от участниците в групата по приложно изкуство към училището. След това присъстващите бяха запознати с някои български обичаи за Бъдни вечер и Рождество Христово, както и с различните коледни традиции по света.
Модерни танци демонстрираха дамското трио от 8-а клас и участниците в състав „Фрапе” към читалището. Стефан Илиев пък акомпанира на пиано за песента на Ивана Христова. Енцо Атанасов също се изяви с две певчески изпълнения, допълвайки мелодичността им с китарен звън.
Актьорите от театралните трупи „Асо купа” и „Театър? Фантастиш!” обединиха усилия, за да забавляват своите съученици, учители, родители и гости. Талантливите младежи представиха скечове и разсмяха зрителите, които реагираха емоционално на ставащото на сцената.
Умело и атрактивно в ролята на водещи се въплътиха Лия Ангелова и Светослав Иванов, сам участник в някои от артистичните и комични прояви в програмата.
Доста позитивни вълнения предизвика и прожектираният ученически филм „Сам в училище”, дело на Калина Митрева. Главната роля в него е отредена на Димитър Кучиев, който, по подобие на героя на Маколи Кълкин от култовата поредица „Сам вкъщи”, осъзнава грешките си в хода на прожекцията. Там той си партнира със Светослав Иванов, Иван Иванов, Николета Иванова, Евгения Константинова и свои съученици от шести клас. Специално участие имаха и учителката Ралица Костова, а и леля Еме от училищния персонал. Накрая, съвсем на живо, Митко намери приятелите си на сцената, откъдето всички участници в концерта си пожелаха весели празници и да бъдем всички по-добри.
„Посрещнете коледните празници с благодарност и прошка. Нека в светлината на Рождеството да успеете да дарите на любимите си хора от безценните дарове – щедрост, оптимизъм, благодат, топлина, уют. Нека всеки ваш ден от тук нататък бъде най-важният ден в живота ви. Нека през цялата година ваши спътници да бъдат силата на духа, благородството, благоденствието и успехите. Нека магията в коледната нощ да бъде с вас”, пожела директорката Венета Симитчийска.
Празникът на домакините уважиха и зам.-кметовете Люба Кленова и Сия Шехтанова.

Делян Василев

Leave a Reply