Ученици бягаха благотворително и събраха 1085 лв. за Калин Иванов

Добротата няма граница. Тя не разделя хората по възраст, пол, образование, социално положение. Добрината идва от сърцето и душата на човек – единствените нужни фактори за проявата на човечност.
Стотици деца, девойки и юноши – от 1 до 12 клас, се обединиха в каузата да помогнат на нуждаещия се от спешна операция в Мюнхен, Германия, Калин Иванов, който по-рано през месеца бе диагностициран със злокачествен меланом на клепача. Младежи от почти всички училища в града участваха в благотворителния крос на ролбана в двора на Спортното училище „Никола Велчев” по-рано днес, сряда, 26 октомври. Инициатори и водещи на проявата бяха дванадесетокласничките в спортното школо Никол Николова и Петя Стойчева. Постъпката на момичетата е още едно доказателство, че спортът изгражда личности – Никол е баскетболистка, а Петя жъне успехи в ски бягането. Всеки град, всяко населено място би се гордяло с млади хора като тях. А какво по-хубаво от това да използваш енергията си в опит да помагаш на свои приятели, съграждани, сънародници – на спешно нуждаещи се хора!?
Всъщност всички участници в кроса – кой направи обиколка бягайки, кой с ролкови кънки, са съвременни герои. Защото всеки спортист – опитен или „новоизлюпен”, остави своята лепта в специално подготвените от организаторите кутии с формата на големи бонбони. Ще си кажете – колко могат да съберат деца, които разчитат финансово, а и не само, на своите родители? Ами, оказва се, че могат да съберат близо 1100 лв.! Да, точната сума е 1085 лв.
Притесненията около организацията и провеждането на този своеобразен спортен полуден отстъпиха място на емоциите, когато стана ясна точната сума на даренията…
Поздравления и похвали заслужават и учителите и директорите на училищата, които откликнаха на отправената към тях покана от организаторите от СУ „Никола Велчев” с директор Гиргина Рангочева и се погрижиха за организацията и провеждането на едно от най-масовите спортни мероприятия на територията на нашата община от последните години. Само за статистиката – колективът на НУ „Станислав Доспевски” с директор Камелия Асенова доведе всички свои ученици, които присъстваха на учебните занятия през този ден!…
Тук бе и човекът, който неволно стана причина за това обединение – 16-годишният ученик в ПТГ „Никола Вапцаров” Калин Иванов. Неволно, защото със сигурност не си е мислел, че ще го застигне подобна злощастна съдба. Сигурно някъде вътре в себе си обаче е бил обнадежден и удовлетворен, че стотици негови съграждани – познати и непознати, стари и нови приятели, си подадоха ръка и се чувстваха като част от едно цяло, от един организъм.
Уверен съм, че всяка клетка от този организъм отправи своя молитва, свое съкровено желание и молба за здравето и живота на Калин Иванов. Най-близките му приятели пък са неотлъчно до него и всячески се стараят да отвличат неговите мисли от предстоящите трудности и да направят неговото настояще по-оптимистично и приятно. А той, като истински мъж, не показва признаци на уплаха и притеснение.

Повече снимки може да видите тук: https://www.facebook.com/VestnikPriatel/photos/?tab=album&album_id=1457163954313549

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*