Новини, Образование

Ученици гостуваха в Центъра от семеен тип

В Центъра за настаняване от семеен тип се състоя литературно четене по повод Международния ден на книгата със съдействието на столичната фондация „Подарете книга”. Ученици от СОУ „Отец Паисий” под ръководството на преподавателя Христо Христов се включиха в начинанието. С игри, свързани с четенето, се занимаваха заедно млади хора, лишени от родителска грижа, и техни връстници, които живеят в семейства.
Прочетен бе откъс от „Малкият принц”, състоя се разговор по темата за приятелството, имаше и състезания за най–артистичен и изразителен прочит на литературен текст и за най–драматично представяне на българска народна приказка”. Ивелина Петрова от СОУ „Отец Паисий” бе удостоена с грамота. Наградите на победителите – книги, настолни игри и грамоти, връчи областният управител Росица Иванова.
На 27 април пък ученици от 6-б клас на СОУ „Отец Паисий” се включиха в Туристическия информационен център в традиционния „Маратон на четенето” с произведения на Станислав Стратиев. На учениците съдействаха педагогическият съветник в училището Румяна Гамалова и главният учител Емилия Бонева. Присъстваха представители на Общинската библиотека „Паисий Хилендарски” и на читалище–паметник „Отец Паисий”.

Leave a Reply