Ученици изненадаха писателката Катя Антонова с драматизации и рисунки по нейни творби

В много приятна и дори приказна атмосфера премина срещата на писателката Катя Антонова със самоковски ученици, състояла се на 16 април във филиала на Общинската библиотека „Паисий Хилендарски” в Четвърти квартал като част от изявите в рамките на традиционния „Маратон на четенето”.
Второкласниците на Даниела Околска, Лидия Найденова, Галина Войникова и Веселка Терезова от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” изненадаха своята скъпа гостенка с драматизации и рисунки по нейни творби, а и с многобройните си въпроси.
Писателката пък им показа кукла като познатата им фея от творбите й /сътворена от майстори от Кукления театър в София/ и сподели, че е обичала да пише още от дете, откакто се помни, а любимата й книга тогава била „Пипи Дългото чорапче”. Има и книги за възрастни, но след раждането на първото си дете /майка е на две дъщери и двама сина/ започва да пише за деца. Голямата й дъщеря дори е прототип на феята – главната героиня, в последните книги на писателката.
Самата Катя Антонова е на 37 години и отскоро има собствено издателство – „Рибка” /както е и наречена една от книгите й/. Досега е написала десетина книги за възрастни и за деца.
„Ако децата харесат написаното от теб, ти го казват – не просто, за да те ласкаят. Когато не им харесва, пак ти го казват – не просто, за да те наранят. Детската аудитория не те подвежда”, споделя Антонова в свое интервю.
„До есента ще има и нова книга”, обеща накрая гостенката на своите малки самоковски читатели и приятели.

Даниела Николова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*