Ученици изненадаха с руски вкусотии /снимки/

За пореден път детският руски клуб “Дружок” при ОУ “Митрополит Авксентий Велешки” изненада с богата кулинарна изложба, подредена на 9 март в училището.
Повече от 50 различни блюда примамваха посетителите с красивия си вид и с разнообразието си.
Децата, изучаващи руски език, вече повече от десет години в чест на празника 8 март изненадват по този начин своите съученици, учители, родители и гости. Тази година интерес проявиха и учениците, изучаващи английски и френски език, сподели директорката на учебното заведение Ирена Коцева.
Г-жа Коцева откри всъщност две изложби: освен кулинарната, и художествена – с рисунки върху коприна и хартия, посветена на предстоящия патронен празник на школото.
Учениците от “Дружок” бяха подготвили и специална програма, която поднесоха на хубав руски език. Приятна изненада бе и музикалният поздрав на бившата ученичка Евелина Славева, два пъти класирана на олимпиада по руски. Самата програма бе подготвена под ръководството на преподавателката по руски – Маргарита Стоилкова, и на колежката й по музика – Даниела Георгиева.
Членовете на журито – Елена Сердарева и Мариана Бакрачева, учителки в Професионалната гимназия по туризъм, изтъкнаха, че са били затруднени от многото хубави експонати в кулинарната изложба. Все пак журито успя да класира на първо място Мария Стамболийска /7-в клас/, на второ – Ивайло Николов /5-б клас/ и Васил Драганов /6-б клас/, на трето – Десислава Лозанова /6-а клас/ и Виолета Методиева /7-б клас/, на четвърто – Иван Николчев /4-в клас/.
Класирането на участниците в художествената изложба пък ще стане по-късно, въз основа на организираното допитване и номинациите на публиката.
Срещу приемливи цени всички присъстващи можеха да си купят и да опитат от руските вкусотии. Заедно с учениците до хубавите пироги, пелмени и торти можаха да се доредят и гостите от Руския клуб в града ни, които закупиха кулинарни изкушения, за да почерпят с тях членовете на клуба.

no images were found

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*